9 Ağustos 2013 Cuma

Winsor & Newton Artisan Su Bazlı Yağlı Boya 37 ml

  Winsor & Newton Artisan Su Bazlı Yağlı Boya 37 ml







  • Bu özel yağlıboya serisi su ile inceltilebilir ve sabun ve su ile temizlenebilir. Bu sayede sanatçı terebentin ve beyaz ispirto gibi tehlikeli karışımlar kullanmak zorunda kalmaz. Terebentine veya beyaz ispirtoya alerjisi olan sanatçılar, çözücüler nedeni ile yağlıboya kullanması yasaklanan öğrenciler ve öğretmenler için ideal bir üründür. Artisan inceltilmiş keten tohumu yağı ve inceltilmiş aspar yağından yapılmıştır. Geleneksel yağlıboyalar gibi görünmesi ve çalışılması için özenle geliştirilmiştir. Renk derinliği, yağlılık kıvamı, ışık geçirgenliği, kuruma zamanı ve performansı sanatçıya bütün yağlıboya tekniklerini kullanma imkanını sağlar. Artisan ile gelenekel yağlıboyalar arasındaki tek fark, Artisan’ın su ile inceltilebilme özelliğinin olmasıdır. Artisan serisinde 40 renk bulunmaktadır. Bütün renkler birbiri ile karışabilir. Boyalardaki yüksek pigmentasyon örtücülük sağlar. Renklerin kalıcılık derecesi yüksektir. Kuruma süresi 2 ile 12 gün arasında değişir
  • 37ml lik Tüp

6 Ağustos 2013 Salı

TÜRKİYE'DE (İLK VE TEK) SOKAKTA UYGULAMALI KURU FIRÇA TEKNİĞİ




Yılların deneyimli ressamı İsmet Çabuk birbirinden ilginç eserlere imza atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Duygu Kafe’nin önündeki Gençlik Meydanı’nda, Kuru Fırça Tekniği ile portre yaparak bir canlı performans sergiledi. Fırça ve siyah yağlı boya kullanarak yapılan karakalem tekniğinin, Türkiye’de ilk ve tek uygulayıcısı olan Ressam İsmet Çabuk, bu çalışma ile sıradan vatandaşın ve sanatseverlerin ilgisini çekti.
Adananın üniversite bitirmiş ilk ve tek sokak ressamı ünvanını da taşıyan İsmet Çabuk; “ Bu teknik Türkiye’de bilinmesine rağmen, zor bir teknik olduğu için, kimse uğraşmıyor ve alışılmışın dışına çıkmak istemiyorlar. Benim ezber bozan ve inovasyoncu bir yanım olduğu için bu tekniği öğrenir öğrenmez uygulamaya başladım ve öğrenmek isteyene de yardımcı oluyorum. Daha çok Rus, sokak ressamlarından İgor Kazarin ve Yakov Dedyk tarafından uygulanan bu tekniğin tanınması için canlı performanslar düzenliyorum” diye konuştu.
Sanat yapan herkesi sokağa çıkmaya davet eden sanatçı: “ Sokakta hayat var, canlılık var “diyor. Sözlerini bir slogan gibi kullanan sanatçı İsmet Çabuk: “Sokağa düşmemek için, sokağa çıkmak gerek” diye tamamlıyor.
Sanata ve sanatçıya değer vermiyorlar, yaklaşımına farklı bakış açısıyla yeni bir boyut getiriyor: “Adana halkının sanatı ve sanatçıyı çok sevdiğini biliyoruz. Ancak halk, sanatçıya ulaşmakta zorluk çekiyor. Sanatçılar halktan kopuk ve halkın içinde kendini göstermediği için halkın sanata ilgisi ve sanatçıya iltifatı da eksik kalıyor. İşte bu yönden sanatla uğraşan kişilerin her şeyi devletten ya da başkalarından bekleme mantığından kurtulup bir şekilde halka ulaşma çabası göstermesi gerek” diye düşüncelerini belirtiyor.
İsmet Hoca 26 yıllık öğretmenliğinde binlerce öğrenciye resim sanatını sevdirmeye çalıştı. Sanatçı’nın, kişisel sanat çalışmalarını yaptığı My Academy’de, Kuru Fırça Tekniğinin yanında resmin diğer tekniklerinin eğitimini de alma imkanı bulabilirsiniz… Kişisel çalışmalarını daha çok sipariş alarak yapan sanatçının iletişim için 

telefonu: 0542 462 59 58
e-mail: ismetcabuk@gmail.com